Friday, September 13, 2013

Η Siemens παρουσίασε την τελευταία έκδοση του Desigo

To Τμήμα Τεχνολογιών Κτιρίων της Siemens παρουσιάζει το Desigo V5.1, το πρώτο και μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα κτιριακού αυτοματισμού που υποστηρίζει πλήρως τεχνολογίες αιχμής, όπως το BACnet/IPv6, τα τελευταία λειτουργικά συστήματα της Microsoft, Windows 8 και Windows Server 2012, καθώς και τις οδηγίες AMEV1[1], που αποκ� �ούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στις γερμανόφωνες χώρες.

Με το προφίλ BACnet B-AWS (BACnet Advanced Workstation), το Desigo Insight V5.1 είναι το πρώτο σύστημα χειρισμού κτιριακού αυτοματισμού με πιστοποίηση κατά BACnet Revision 1.10.

Το Desigo V5.1 είναι το πρώτο σύστημα κτιριακού αυτοματισμού που χρησιμοποιεί το πρότυπο BACnet/IPv6. Μετά την εξάντληση των IP (Internet Protocol) διευθύνσεων υπό το πρότυπο IPv4, το τελευταίο θα αντικατασταθεί τα επόμενα χρόνια από το IPv6, το οποίο επιτρέπει την ενσωμάτωση των μελλοντικών συστημάτων αυτοματισμού και των μονάδων χειρισμού στην υφιστάμενη υποδομή δικτύων μέσω IP, υποστηρίζοντας πλήρως τις νέες εφαρμογές στο διαδικτυακό κόσμο του μέλλοντος.

Οι υπάρχουσες εφαρμογές του Desigo μπορούν να αναβαθμιστούν σύμφωνα με το πρότυπο BACnet/IPv6 χωρίς νέες καλωδιώσεις, χρησιμοποιώντας τον δρομολογητή Desigo V5.1 PXG3.

Τα αποδεδειγμένης χρησιμότητας πρωτόκολλα επικοινωνίας BACnet/IPv4, BACnet/LonTalk και BACnet/MSTP θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται, ώστε να διασφαλιστεί η συμβατότητα με τις υπάρχουσες εφαρμογές, όπως και με άλλα μηχανήματα και συστήματα τρίτων κατασκευαστών. Συνεπώς, το Desigo V5.1 όχι μόνο προστατεύει τις επενδύσεις, αλλά χάρη στο πρότυπο BACnet/IPv6, είναι προετοιμασμένο για το μέλλον.

Το Desigo V5.1 είναι το πρώτο σύστημα κτιριακού αυτοματισμού στην αγορά που εφαρμόζει πλήρως την πλέον πρόσφατη εκδοχή V1.1 των οδηγιών AMEV BACnet του 2011. Οι οδηγίες αυτές για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία διαφορετικών τομέων σε δημόσια κτίρια ενημερώνονται τακτικά από τη Γερμανική Ομάδα εργασίας AMEV, ώστε να προωθείται η τυποποίηση των τομέων.

Η συμμόρφωση με τις οδηγίες AMEV είναι πλέον υποχρεωτική για τους δημόσιους διαγωνισμούς σε γερμανόφωνες χώρες, ενώ η σημασία τους αυξάνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Desigo TRA (Total Room Automation), το ευέλικτο και προγραμματιζόμενο σύστημα αυτοματισμού χώρου, είναι βασικό συστατικό του συστήματος Desigo V5.1. Στην εκδοχή 5.1, προστέθηκαν επιπλέον επίτοιχες μονάδες χειρισμού χώρου KNX, καθώς και καινούριοι, ημι-εντοιχιζόμενοι αισθητήρες δωματίου στη σειρά προϊόντων Desigo TRA.

Η βιβλιοθήκη των πιστοποιημένων εφαρμογών Desigo περιλαμβάνει πλέον νέες εφαρμογές για την ποιότητα του αέρα και τον εξαερισμό βάσει ζήτησης (variable volumetric flow systems – VVS). Με αυτές τις βελτιώσεις, το σύστημα Desigo TRA μπορεί τώρα να μετρά τη θερμοκρασία, την ποιότητα του αέρα και την υγρασία στο δωμάτιο. Η σειρά προϊόντων Desigo TRA περιλαμβάνει νέες μονάδες χώρου με ή χωρίς στοιχεία απεικόνισης και ελέγχου, καθώς και τους κατάλληλους αισθητήρες για κάθε εφαρμογή.

Με το προφίλ BACnet B-AWS, το Desigo Insight V5.1 είναι η πρώτη μονάδα χειρισμού ενός συστήματος κτιριακού αυτοματισμού με πιστοποίηση κατά BACnet Revision 1.10, κάτι που προσφέρει στους χρήστες επιπλέον δυνατότητες ελέγχου.

Η υποστήριξή του με το προφίλ B-AWS διασφαλίζει επίσης καλύτερη συμβατότητα με τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών. Το Desigo Insight V5.1 είναι το πρώτο σύστημα χειρισμού αυτοματισμών κτιρίου που χρησιμοποιείται με τα πλέον σύγχρονα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, Windows 8 για επιχειρήσεις, Windows Server 2012 και SQL Server 2012.

Το σύστημα κτιριακού αυτοματισμού DesigoTM αποτελεί μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2012, τα έσοδα της εταιρείας από τα προϊόντα του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκαν στα €33 δισ., αναδεικνύοντάς την σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές «πράσινων» τεχνολογιών στον κόσμο.

Παράλληλα, τα προϊόντα και οι λύσεις της εταιρείας βοήθησαν πελάτες από όλο τον κόσμο να μειώσουν τις εκπομπές τους σε διοξείδιο του άνθρακα κατά 330 εκατομμύρια τόνους, μέγεθος που ισούται με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε Βερολίνο, Δελχί, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη και Τόκυο.
Πηγή: http://pcnea.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment